Termeni si conditii

I. IDENTIFICARE COMERCIANTULUI ONLINE 

Serviciul www.thegiftidea.ro este oferit de THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L.

Date de contact : 

Tel: 0727 288 108 / contact@thegiftidea.ro 
SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L.
Nr.ord.reg.com/an: J40/6833/2021 Cod fiscal: 44112049
Sediu social: Bucureşti Sectorul 1, Strada AVIONULUI, Nr. 26, biroul B, Etaj 1

II. DESPRE www.thegiftidea.ro 

www.thegiftidea.ro este un serviciu de comert electronic / comert online / prin internet. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite pe site sau prin telefon. 

Produsele comercializate de THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. sunt produse noi. 

III. PROPRIETATEA INTELECTUALA 

Continutul si designul www.thegiftidea.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis de dvs. prin e-mail sau furnizat de dvs. prin orice alta modalitate (de exemplu: articole, descriere produse si orice alte materiale) apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite numanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.thegiftidea.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 

Este permisa crearea limitata, irevocabila si neexclusiva a hiperlink-urilor catre pagina de index a www.thegiftidea.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.thegiftidea.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. 

Pentru orice probleme legate de proprietatea intelectuala va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail contact@thegiftidea.ro. 

IV. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR 

Site-ul www.thegiftidea.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont pe site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletter-ului www.thegiftidea.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati cont de utilizator pe site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea Termenilor si conditiilor de utlizare a www.thegiftidea.ro si a Politicii de confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate. 

Intrucat prevederile Termenilor si conditiilor de utilizare pot fi modificate, va rugam sa le cititi periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.thegiftidea.ro. Daca folositi acest site sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate in contul dvs. de utilizator. 

Site-ul www.thegiftidea.ro nu vinde produse minorilor sub 18 (optsprezece) ani. 

www.thegiftidea.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri sau de a refuza vanzarea de produse la propria sa discretie. 

V. DATELE PERSONALE / POLITICA DE CONFIDENTIALITATE 

Prin inregistrarea ca utilizator al www.thegiftidea.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de e-mail, data nasterii, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.thegiftidea.ro si prelucrarea comenzilor. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.thegiftidea.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de email valida, precum si alte date legate de dvs. Aceste date personale vor fi folosite exclusiv de societatea care opereaza www.thegiftidea.ro, in scopurile pentru care au fost colectate si pentru care v-ati exprimat acordul. Ele nu vor fi instrainate catre terti. 

SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. din Sector 1 București, proprietar al brandului „The Gift Idea” este inregistrat ca Operator de Baze de Date prin Notificarea nr. 8243 / 23.01.2008 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si prelucrează datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastră prin acest document avand ca scop reclama, marketing si publicitate.. Pe viitor, aceste date – email, telefon, eventual adresa – ne permit să vă ţinem la curent cu activitatea noastră. Informatiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrarii produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail contact@thegiftidea.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. 

www.thegiftidea.ro va colecta informaţii sau date care permit identificarea persoanelor fizice (nume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică). Acestea sunt necesare şi pentru a avea posibilitatea de a vă livra produsele comandate. Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie scoase din baza de date, ne puteţi indica oricând acest lucru prin contactarea noastră. 

VI. PROCEDURA DE CUMPARARE 

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare www.thegiftidea.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape: 

 • identificarea si alegerea produselor 
 • inregistrarea dvs. ca utilizator al www.thegiftidea.ro 
 • efectuarea platii produselor 

Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, si, daca este cazul, pretul livrarii. 

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.thegiftidea.ro sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care site-ul isi deruleaza operatiunile. 

Pentru ca livrarea sa se efectueze in cele mai bune conditii, atunci cand completati datele beneficiarului asigurati-va ca acestea sunt complete si corecte. In cazul in care nu ne puteti furniza adresa completa sau numele complet, va rugam sa ne anuntati telefonic sau prin email. Nu ne asumam raspunderea pentru livrarile intarziate cauzate de lipsa datelor complete. 

Conform noilor reglementari legal, ORDIN nr. 3769 din 23 decembrie 2015, incepand cu 01.10.2016 toate facturile trebuie sa contina toate datele de identificare, astfel clientul este obligat sa completeze toate campurile obligatorii din pagina de comanda avand optiunea sa bifeze daca doreste ca datele de livrare sa fie preluate ca date de facturare. 

VII. CUM CUMPAR 

1. Preturile 

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.thegiftidea.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). 

2. Reduceri aplicate produselor 

Reducerile primite prin intermediul voucherelor sunt aplicabile doar produselor florale (buchete de flori si aranjamente florale). Acestea nu se pot aplica dulciurilor, sampaniilor, jucariilor, accesoriilor (vaze, cosuri, ambalaje). 

Modalitati de plata 

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: online cu cardul, transfer bancar/ordin de plata, sau numerar. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ ordin de plata, urmatoarea fereastra va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi. Daca ati ales sa platiti numerar/cash, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile necesare pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului curierului. 

VIII. RECENZII, COMENTARII, COMUNICARI SI ALTE TIPURI DE CONTINUT 

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; pot trimite sugestii, idei, pot pune intrebari, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora: 

nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; 

nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de “spam”. 

In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.thegiftidea.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.thegiftidea.ro, transmiteti (in afara cazurilor in care Societatea indica altfel), drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.thegiftidea.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati, ca materialele postate nu violeaza niciuna din conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.thegiftidea.ro 

www.thegiftidea.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe site. www.thegiftidea.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe site. www.thegiftidea.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori. 

IX. FORTA MAJORA 

www.thegiftidea.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.thegiftidea.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nicio intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect in cauze care nu depinde de vointa www.thegiftidea.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.thegiftidea.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.thegiftidea.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia in vigoare. 

X. PUBLICITATEA 

www.thegiftidea.ro poate afisa in paginile sale reclame la produsele din oferta sa, precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.thegiftidea.ro si prin acceptarea Termenilor si conditiilor de utilizare si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial. 

XI. RECLAMATII PRIVIND INCALCAREA LEGII REFERITOARE LA PROTEJAREA PROPRIETATII INTELECTUALE 

www.thegiftidea.ro respecta dreptul la propietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de e-mail: contact@thegiftidea.ro sau sa ne contactati la numerele de telefon afisate la capitolul Contact din prezentul contract. 

XII. LEGISLATIA APLICABILA 

Serviciile oferite de societate prin intermediul www.thegiftidea.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere la Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta de Urgenta 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. 

Termenii si conditiile www.thegiftidea.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Sector 6 București. 

XIII. PREZENTAREA OFERTEI 

SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.thegiftidea.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.thegiftidea.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Anumite fotografii de pe site-ul www.thegiftidea.ro sunt cu titlu de prezentare si pot exista diferente intre acestea si produs. 

XIV. SFATURI PENTRU INGRIJIREA FLORILOR LA FIR SI A PLANTELOR LA GHIVECI 

Pentru a avea grija in mod corespunzator de florile pe care tocmai le-ai primit trebuie sa respecti urmatoarele instructiuni. 

Daca ai primit un buchet de flori: 

 • pune florile, cat mai curand, intr-o vaza suficient de mare, cu apa curata; 
 • pastreaza florile intr-un loc cat mai luminos, aerisit, fara soare direct. 
Alaturi de buchetul pe care tocmai l-ai primit, ai atasat un pliculet cu conservant, care te va ajuta sa prelungesti viata florilor si sa le mentii cat mai frumoase. Inainte de adaugarea conservantului trebuie sa respecti urmatorii pasi: 
 • dizolva continutul pliculetului in jumatate de litru de apa curata; 
 • completeaza zilnic cu apa curata si taie 2 cm din tija florala cu un cutter bine ascutit 

ATENTIE! Conservantul se poate utiliza doar pentru florile taiate, la o singura schimbare a apei. 

Daca ai primit un aranjament de flori, impreuna cu burete (numit oasis): 

 • ai grija ca buretele sa ramana umed tot timpul (florile absorb apa din el); 
 • evita mutarea aranjamentului; 
 • pastreaza aranjamentul intr-un loc cat mai luminos, aerisit, fara soare direct. 

Daca ai primit un aranjament cu plante la ghiveci: 
 • pastreaza aranjamentul intr-un loc cat mai luminos, aerisit, fara soare direct 
 • uda aranjamentul cu moderatie, doar cand pamantul tinde sa se usuce, la 3-4 zile 
 • alege ingrasamantul adecvat fiecarei plante decorative, prin flori sau prin frunze, si foloseste-l lunar in perioadele de crestere si la doua saptamani in timpul infloririi 
 • Iti recomandam sa pastrezi florile la o temperatura cat mai scazuta, sa le feresti de curent si de socuri fizice (mutat, lovit etc.) sau termice (treceri de la cald la frig). XV. DREPTUL DE RETUR 

Conform OUG 34/2014, florile si dulciurile constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere. 

Jucăriile, vazele și alte produse decorative neperisabile comercializate de SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. se pot returna 

Procedura de denuntare si retur: 

Puteti returna numai produsele care nu sunt perisabile si/sau alimentare. In consecinta, florile si dulciurile nu se pot returna, jucariile, vazele, accesoriile si cosurile, da. 

Returnarea se face prin trimiterea produselor la adresa: THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L., Șoseaua București-Ploiești 42D, București 015011(Baneasa Shopping City), prin orice curier doriti. 

Transportul coletului de retur va fi platit de catre SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. 

In colet se vor afla toate documentele primite initial, precum si o adresa scrisa, semnata de persoana care a initiat si platit comanda, care notifica denuntarea contractului si solicita returnarea sumei platite, indicand contul si banca unde se vor returna banii. 

Coletul trebuie trimis la sediul SC THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. in maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii comenzii. 

Suma platita va fi rambursata integral in 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de retragere. 

In urma intrării în vigoare a OUG 34/2014, consumatorii au dreptul de a renunța la cumpărare în termen de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produsului. Clientul trebuie sa ne anunte prin mail, posta, telefon, SMS, verbal etc. 

XVI. GARANTIA DE CONFORMITATE 

Raspunderea www.thegiftidea.ro pentru lipsa conformitatii produselor comercializate este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 zile de la livrarea produselor. 

THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. are obligația de a livra produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare, indiferent de forma în care se încheie, verbal sau scris. 

Se consideră că un produs este în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: 

 • produsul corespunde descrierii făcute de vânzător și are aceleași calități ca și produsele pe care vânzătorul le-a prezentat ca mostră sau model; 
 • produsul corespunde oricărui scop specificat solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare. 

Produsele comercializate pe site-ul www.thegiftidea.ro beneficiaza de garanție în baza Ordonanței nr. 21/1992, Legea 449/2003 și O.G. 174/2008, dacă acestea nu constituie produse perisabile: flori, plante, produse alimentare. THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. oferă însă garanția prospețimii florilor timp de 7 zile, dacă acestea sunt păstrate și îngrijite conform etichetei care însoțește buchetul. 

Toate Bunurile comercializate de catre THE GIFT IDEA CONCEPT S.R.L. beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale. Bunurile sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. 

The Gift Idea acordă o atentie deosebita produselor si serviciilor oferite si garanteaza pentru calitatea acestora.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență. Citeste mai mult

Ok, am inteles
×

Cele mai populare

Sold out

Aranjament Cu 51 Trandafiri Roșii Și Albi

1.000,00 lei

Aranjament Cu 51 Trandafiri Rosii Naturali

1.000,00 lei